Kukanpäivän juhla pidettiin 13.5.2023

Asukasyhdistyksen Kukkiva Krunikka työryhmä järjesti toista kertaa Kukanpäivän juhlan Liisanpuistikossa, tällä kertaa todella lämpimässä säässä. Tilaisuuteen osallistui pitkälti toista sataa krunikkalaista, runsaasti enemmän kuin viime vuonna, hienoa!

Ohjelma oli upea: Helsingin yliopiston kansleri, krunikkalainen Kaarle Hämeri avasi tilaisuuden ja kertoi Kukanpäivän historiasta ja merkityksestä. Sakari Ylivuoren kvartetti lauloi upeasti neljä Maamme-laulun versiota, ajalta ennen nykyisin käytössä olevan version vakiintumista – tämä osui erinomaisesti Maamme-laulun 175-vuotispäivään! Ainutlaatuinen kulttuurinautinto! Kaupunginosamme oma ihana Kenkävaahtokuoro oli mainio, kuten aina, ja sai yleisön svengaamaan. Stadin paras kiinteistöhuoltoyhtiö Määttä oli taas kumppanimme ja lahjoitti orvokkeja. Puutarhanikkareilta olimme saaneet runsaasti erilaisia kukkia myyntiin.

Asukasyhdistys tarjosi lapsille ilmaisen mahdollisuuden maalata kukkaruukkuja ja istuttaa niihin ilmainen orvokki. Maalauspöytä olikin täpötäynnä innokkaita koristelijoita – tämä on varmaan aktiviteetti, joka toistetaan jatkossa. Meille saa antaa ideoita myös muista kivoista ohjelmanumeroista, jotka ovat toteutettavissa vapaaehtoistoimin.

Halusimme myös kiinnittää huomiota Liisanpuistikon kuntoon. Helsingin kaupungilla ei ole suunnitelmia parantaa puistikon tilaa lähitulevaisuudessa, joten sen kohentaminen on asukkaiden ja asukasyhdistyksen käsissä. Käytännössä puistikon nurmikkoalueista helpoimmin kohennettava on pohjoinen, Terden ja Lippakioskin välinen kaistale. Sinne istutettiin viime syksynä kukkia, joiden menestys ei päätä huimaa – maan laatu on heikko. Tämä alue saa riittävästi auringonvaloa, jotta ruohikkokin voisi kasvaa, jos sitä vähän autetaan. Pienentääksemme ammoniakkikuormaa ehdotamme koiranomistajille, että tämä alue jätettäisiin kävelemättä ja siirryttäisiin käyttämään puistikon kaakkoiskulmaan juuri perustettua koirien treffipaikkaa, jossa on juuri käyttönsä aloittanut merkkauskivi.

Ja ensi lokakuussa istutetaan taas kukkasipuleita, jotta silmänilo lisääntyisi. Yhdessä tekemällä se onnistuu! Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Tarja Laitiainen
Kukkiva Krunikka kokoonkutsuja