KotiHankkeetKaisaniemenpuistoa kehitetään

Kaisaniemenpuistoa kehitetään

Kaisaniemenpuiston ja Varsapuistikon katu- ja puistosuunnitelma

päivitetty 20.4.2022

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi 14.12.2021 Kaisaniemenpuiston kehittämiseen liittyvät suunnitelmat. Päätöksistä ei valitettu, joten ne ovat lainvoimaiset.

Lautakunta hyväksyi Kaisaniemenpuiston ja Varsapuistikon puistosuunnitelman lukuun ottamatta pohjoisen kannaksen osuutta ja soutuklubin pohjoispuolisen rannan osuutta. Nykyisen puuston kaataminen tältä alueelta herätti kuulemisvaiheessa paljon keskustelua ja siltä osin suunnitelma jäi siis hyväksymättä. Lautakunta hyväksyi myös neljä muuta muutosesitystä, jotka koskivat lähinnä puistosuunnitelman toiminnallisuuden kehittämistä.

Kaisaniemenrannan katusuunnitelma hyväksyttiin esityksen mukaisesti lisäyksellä, että selvitetään mahdollisuus toteuttaa pitkän sillan alittava pyöräliikenteen alikulku.

Pöytäkirja löytyy tästä linkistä. Kaisaniemen puistoa koskevat suunnitelmat ovat kohdissa 3 ja 5.

Aiempien suunnitteluvaiheiden asiakirjoja

Jatko

Helsingin kaupungilta kerrottiin, että suunnitelmien pohjalta on nyt käynnissä rakennussuunnitelmien laatiminen. Tulevana (2022) kesänä/syksynä on tavoitteena tehdä pientä rakentamista Kaisaniemenpuistossa (kokonaisuus tarkentuu kevään aikana), mutta muuten laajemman peruskorjauksen aikataulu on vielä auki.

Linkkejä Helsingin sivuille

Hankkeita vireillä