KotiArkistotHSY:n vaarallisen jätteen keräyskierros

HSY:n vaarallisen jätteen keräyskierros

HSY toteuttaa 4.9.–4.10.2023 vaarallisen jätteen keräyskierroksen. Keräys on suunnattu erityisesti alueille, joilla ei ole pysyvää vaarallisen jätteen keräyspistettä. Kokeilemme palvelua nyt toista kertaa.

Keräysauto pysähtyy yhteensä 74 pysähdyspaikassa. Asukkaat voivat tuoda maksutta keräykseen ympäristölle ja terveydelle vaarallisia jätteitään, kuten maalia, jäteöljyä, vanhentunutta bensiiniä, siivouskemikaaleja, loisteputkia ja energiansäästölamppuja, käyttämättä jääneitä aerosolipakkauksia tai kynsilakkaa. 

Keräyskierroksen pysähdyspaikat ja aikataulut löytyvät HSY:n verkkosivuilta hsy.fi/vjkerayskierros ja Pääkaupunkiseudun palvelukartalta. Vaarallisen jätteen keräyskierros on kokeilu, jossa HSY selvittää keräyksen toimivuutta ja asukkaiden kokemuksia siitä. Keräyskokeilun tulosten perusteella arvioidaan palvelun jatkamista tulevaisuudessa.

Lisätietoa vaarallisen jätteen keräyksestä hsy.fi/vaarallinenjate ja lisätietoa vaarallisesta jätteestä hsy.fi/jatteet-ja-kierratys/lajittelu/vaarallinen-jate/