KotiKannanototAloite Meritullintorin kehittämisestä

Aloite Meritullintorin kehittämisestä

Kruununhaan asukasyhdistys päätti kokouksessaan 1.12.2022 tehdä aloitteen Helsingin kaupungille Meritullintorin vehreyttämisestä ja elävöittämisestä.

Kruununhaan Meritullintorille puita ja penkki

Kaupunkiympäristön toimiala

Upealla paikalla sijaitseva Meritullintori voisi olla miellyttävä ja vehreä levähdyspaikka asukkaille ja matkailijoille, jotka haluaisivat nauttia näköalasta merelle ja Katajanokalle.  Nykyisellään se on ankea kivinen kulmaus, jossa pysäköintipaikat vievät keskeisen tilan. Torille on merkitty neljä asukaspysäköintipaikkaa. Torille ajo on sallittu vain As Oy Meritullintori 6:n asukkaille. Pysäköidyt autot haittaavat jalankulkua torin läpi ja ne ovat haitaksi kaupunkikuvalle. 

Asukaspysäköintipaikkoja on lähellä Meritullintori 6:a Meritullinkadun eteläpäässä. Lisäksi Bussilinjan 17 lakkauttamisen seurauksena Mariankadun pysäkit Mariankatu 3:n kohdalla kadun molemmin puolin ovat tarpeettomia ja niiden kohdille on tulossa kymmenkunta uutta asukaspysäköintipaikkaa. Näin ollen on perusteltua poistaa torin neljä pysäköintipaikkaa.

Kruununhaassa on Helsingin kaupunginosista kaikkein vähiten vehreyttä. Meritullintorista tulisi tehdä vehreä keidas, jossa voisi istahtaa. Sekä nykyisten pysäköintipaikkojen kohdalle että aukion etelälaitaan tulisi istuttaa kukkivia puita, maahan, mikäli se on mahdollista. Puiden ympärille tulisi istuttaa kasveja, mielellään kukkivia, ja niiden lomaan tulisi sijoittaa penkki tai kaksi. Roska-astia olisi tarpeen, niitä ei ole lainkaan lähettyvillä.

Ehdotamme, että kaupunkiympäristön toimiala valmistee yllä olevan pohjalta tarvittavan suunnitelman asiasta. Kruununhaan asukasyhdistys tekee mielellään yhteistyötä kaupungin kanssa tässä asiassa.

Kruununhaan asukasyhdistyksen hallitus 1.12.2022